2020 karácsonya alkalmából, a Squirrel, sminkkészlet-kollekció piacra bocsátásával a Pupa Milano a Treedom-mal együttműködve 1000 új fa ültetését határozta el Ecuadorban és Kenyában, életet adva az első PUPA erdőknek. Egy kávécserjékből, naracsfákből, citromfákból és vizikörtékből és fehér mangróviákból álló erdő, mely 10 év alatt 260.000kg széndioxidot von majd ki a levegőből, ez a mennyiség 1.354 kamion megtöltésére lenne elegendő!!

A Squirrel 4 sminkkészlet, megvásárlása esetén egy készült természetes szövet shoppert adunk ajándékba, kizárólag online és a PUPA Márkaüzletekben.*

SQUIRREL: A KOLLEKCIÓ

A 2020-as évben a Pupa a „Squirrel’ sminkkészlet-kollekcióval mutatkozik be. A minimalista és letisztult formavilágú dizájnt lágy vonalak jellemzik. A színpaletta kifinomult és divatos, a színek finomak, mégis határozottak: az elengedhetetlen vörös szín a rózsaszín, a rákvörös és a zsályazöld színekkel párosul.

MIÉRT A TREEDOM?

A Treedom a világ egyetlen internetes platformja, mely lehetővé teszi, hogy a távolból fát ültess és online kövesd nyomon annak a projektnek a történetét, melynek születéséhez hozzájárultál. A fák, melyeket a helyi földművesek ültetik el, környezetvédelmi, szociális és gazdasági előnyök megvalósításához járulnak hozzá.

A CO2 megkötésén kívül az erdein fái az alábbiakhoz járulnak hozzá:

Élelmezési biztonság: a fák gyümölcse közvetlenül, vagy feldolgozás után fogyasztható, és ezáltal folyamatos élelemforrást biztosít.

Gazdasági fejlődés:  a fák gyümölcse és az a feldolgozási termékeik bekerülhetnek a helyi kereskedelmi láncolatba és jövedelemszerzésre adnak lehetőséget.

Környezetvédelem: a fák olyan erdészeti rendszerben kerülnek elültetésre, melyek elősegítik az egyes fajok közötti előnyös kölcsönhatás kialakulását, valamint előnyösen hatnak a környezetre és a talajra.

MIÉRT KENYA ÉS ECUADOR?

Kenyában a Treedom tevékenységének elsődleges célja, hogy a mezőgazdaságban dolgozókat közvetlen részvételi formában vonja be az egyes kis léptékű fásítási projektetbe. 

L’Ecuador è a legfontosabb környezetvédelmi kincsek egyike, mely napról napra nagyobb jelentőségre tesz szert. Az úgynevezett „megadiverz” országok egyike, mely elnevezés pontosan tükrözi az ott megtalálható ökoszisztémák gazdagságát és különlegességét.

A PUPA erdő

* Az akció online és a PUPA márkaüzletekben, november 2. és december 24. között érvényes. Amíg a készlet tart.