Emergency

Anyasági Központ Anabah városában, az afganisztáni Pandzsír-völgyben.
A völgy jelentős területét lefedő nőgyógyászati és szülészeti szakellátó központ teljesen ingyenesen kezeli a nőket és gyermekeket a világ egy olyan szegletében, ahol a csecsemőhalálozás és az anyák szülés közbeni halálozásának aránya a világon az egyik legmagasabb.

A Pupa támogatta a központ létrehozását, és továbbra is aktívan hozzájárul a sebészeti blokk fenntartásához, javítva ezzel az ellátás és az ápolás színvonalát. A központban jelenleg mintegy 7000 szülés levezetésére és az ezekhez kapcsolódó nőgyógyászati és újszülöttellátás biztosítására van lehetőség évente.

A központ tevékenysége azonban nem korlátozódik az orvosi ellátásra, hanem továbbképző intézményként is működik a kizárólag nőkből álló afgán személyzet számára, akik napi szinten dolgoznak együtt a nemzetközi személyzettel.

Az Anabah városi kórházat a kormány is Szülészeti és Nőgyógyászati Szakképző Központként ismerte el, így a női emancipáció egyik szimbólumává is vált.

A Pupa és az Emergency együtt a nők és a gyermekek jogaiért.

SZÁMOKBAN
- 274 000 nőt vizsgáltak meg
- 46 000 csecsemő született 2009 óta
- Havonta 500 szülést vezetnek le
- 98 nő dolgozik a központban, akik közül 40 afgán

Mivel sok gyakorló (és jövőbeni) édesanya dolgozik a vállalatnál, természetes volt számunkra egy olyan projekt megvalósítása, amely megkönnyíti a munka és a család összeegyeztetését. A bölcsőde épületét a vállalat egy teljesen különálló szárnyában alakítottuk ki, és felszerelt udvarral vettük körül, hogy megfelelő környezetet biztosítson a 15 kis védencének 3 hónapos kortól egészen 3 éves korig. A szakmai programot egy a településen már több éve működő bölcsőde állította össze, ezért néhány helyet fenntartottunk külsős kisgyermekek számára is.

Játékok, könyvek, zene, vidám, élénk színek várják a legkisebbeket a játszószobákban, míg az alvóhelyiségeket lágy, megnyugtató színek uralják, mert a Piri Piri bölcsődében minden a gyermekek igényeiket szolgálja!